1960 - 1969 1970 - 1979 1980 - 1989 1990 - 1999 2000 - 2009 2010 - 2019 2020 - 2029
Welkom bij Jan Jacob Jordaan Dichter 2021 Praterij: Docent; Lekenpreken Zangerij: Tolkien; Reve Spreukerij: Tegeltekstjes Schrijverij: Hartenkreten Hartenkreten: Op YouTube Hartenkreten: Op doek Kunst: Theater Produkties Levensverhalen: 1960 - heden Contact
Levensverhalen

Levensverhalen uit 2000 - 2009


2000 -


2001 -


2002 -

JAN WORDT “50”SPECIAL

2003 -


2004 -

HERDENKINGSDIENST CONSTANCE BLANKEN

2005 -

JAN JACOB KREDIET DIRIGEERT ZWEEDS KOOR

2006 -

AMSTERDAM, 22 MEI 2006, “PARTNERS VOOR HET LEVEN”

BESRE BABY PARTYE t.h.v. JAN JACOB KREDIET, VADER VAN GIULIA

2007 -


2008 -

AFSLUITING VAN WERKEN IN VASTE LOONDIENST

2009 -

KREDIET-CRISIS-CONCERT MET FLYER EN FOTO’S

À LA CARTE - ROTTERDAM EUROPOORT BUSINESSTAFELS


JAN WORDT 50 “SPECIAL” - 2002


HALLO JAN,

Gedempte Zalmhaven

Welkom bij de club van de 50-ers!


Je ziet er nog geweldig uit hoor.

Een beetje de jongere uitgave van Robert Redford, deze foto van de barbecue zal je bekend voorkomen: je zit erbij als de burgemeester zelf.

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en we hopen dat dit een beter jaar voor je gaat worden.

Heel veel liefs,

Rob en Marian Vroesenek.


DE TONNIE AWARD

Door Tonnie Meinhardt

Gorinchem – We schrijven 1995. Inmiddels hebben Jan en ik al enkele jaren samen muziek gemaakt en zelfs een paar keer opgetreden. Jan had zijn hele leven al met veel plezier in diverse koren gezongen, maar toen wij elkaar leerden kennen, had hij nauwelijks ervaring als solist.


Daar kwam toen gauw verandering in en we organiseerden een paar keer een concert, o.a. in de Lutherse kerk in Gorinchem. Daar vierden Herman en ik ons 25-jarig huwelijk. Op 28 januari 1995 werd de hele avond door kinderen, familieleden en vrienden muziek gemaakt en Jan had daar uiteraard een behoorlijk aandeel in.


Bovenstaande profielschets doet al vermoeden, dat Jan voor deze gelegenheid iets zou bedenken. Dat klopt. Aan het eind van de avond overhandigde hij mij de Tonnie Award, die hij beloofde vaker te gaan uitreiken. Deze Award zou bestemd zijn voor mensen die niet professioneel, maar wel enthousiast muziek maken, naast baan en gezin. Ik bleek in dat profiel te passen. Een bijzondere onderscheiding en de kroon op een bijzondere dag.


Inmiddels zijn er nog drie Awards uitgereikt en wel aan zijn broer Jouke Krediet, Alexandra de Jongh en aan Noël Casteleyn. Wie zal de volgende krijgen? Dat staat nog in de sterren!


COLOFON

Uitgever: Comité Jan wordt vijftig

Oplage: 200

Redactie: Woorden communicatie

Lay-out : Woorden communicatie    

'Bekende, onbekende Rotterdammer' krijgt uniek concert


JAN J. KREDIET HALVE ÉÉUW JONG

Door Lianne Bouman


Rotterdam - Vandaag, 16 februari, vond in de Laurenskerk een uniek concert plaats. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Jan. J. Krediet had het speciaal voor het evenement gevormde comité 'Jan wordt vijftig' maandenlang gewerkt aan de samenstelling ervan. Na afloop van het concert bedankte de jarige de deelnemers aan het concert, het publiek en het comité. De ogen van de halve eeuw jonge Jan Krediet bleven daarbij niet droog. De tranen kwamen al eerder tevoorschijn, toen Krediet de Tonnie-award in ontvangst mocht nemen. Na het concert werd de verjaardag van Jan J. Krediet in besloten kring voortgezet.


Na afloop van het concert gaf Krediet een korte, maar spontane reactie: `Het was van fantastisch.

Het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Wat een inzet en dat allemaal voor mij'


Wie is Jan J. Krediet? Krediet is een ras Rotterdammer, wiens veelzijdigheid geen grenzen kent. Zakelijk Rotterdam kent hem als bedrijfsadviseur van de KvK Rotterdam. En voordat hij deze functie bekleedde, verscheen menig startende ondernemer bij hem aan de startersbalie. De ondernemers die hem niet van de KvK kennen, hebben hem ontmoet op recepties en bijeenkomsten of kennen hem van lezingen. Krediet als ondernemer! Door zijn VIP-omlijstingen geniet hij eveneens bekendheid. Op muzikaal gebied treedt de roem over de gemeentegrenzen heen. De Rotterdammer op straat kent hem als de roodharige man die met zijn bakfietsachtige vervoermiddel door de stad racet. Krediet voelt zich bovendien nauw betrokken bij zijn stad, zowel wat betreft de economische- als de culturele en maatschappelijke aspecten. Hij deed en doet veel achtergrondwerk, zoals voor de Rotterdam Marathon als voor de Pauluskerk.


Krediet zou als `bekende, onbekende Rotterdammer' betiteld kunnen worden. Zijn netwerk is gigantisch en beperkt zich niet alleen tot Rotterdam. Krediet zelf is ook in menig netwerk opgenomen. Of het nu ondernemers, de muziekwereld, Rotterdamse organisaties, familie of vrienden zijn, op Jan wordt vaak een beroep gedaan. En nooit tevergeefs!

JAN’s ALFABET

Adri

Boogaardt

Cinema

Dames en heren

Evenement

Familie

Gedempte Zalmhaven

Herman

Individu

JeIIe

Kluwer

Lianne

Midon

Notenbalk

Ondernemen

Potent

Qualiteit

Rotterdam

Scheepvaartkwartier

Tolkien

Uitjes

Viriel

Werk

Xtraatjes

IJver

ZwaanzichtHERDENKINGSDIENST CONSTANCE BLANKEN - 2004

Afscheidsbijeenkomst
Constance Blanken

15 januari 2004,
mijn KvK vriendin


JAN JACOB KREDIET DIRIGEERT ZWEEDS KOOR - 2005


Jan Jacob als dirigent

voor een Zweeds koor

Vijf jaar lang heeft Zweden mij in de ban gehad, een fantastisch land, vrienden van mij emigreerden en ik hielp hen met een lening met als onderpand 2 huizen en een berg! Als ik in mijn Rotterdamse Scheepvaartkwartier was, was de weg naar Zweden kort, zo'n 500 meter van mijn appartement.


In de Hoge Erasmus is de Zweedse Kerk en toen ik die kerk, zeg maar Zweden instapte werd ik ingepakt en tot dirigent van het Zweedse Kerkkoor gebombardeerd. De eerste uitvoering was in aanwezigheid van de Bisschop van Zweden en daarna volgden nog diverse optredens. Dirigeren is het mooiste wat ik heb gedaan en weer zal doen hopelijk!


AMSTERDAM, “PARTNERS VOOR HET LEVEN” - 22 MEI 2006BESRE BABY PARTY t.h.v. JAN JACOB KREDIET, VADER VAN GIULIA - 2006

Besre baby party

Toen mijn dochter Giulia geboren werd op 13 november 2006 hebben we begin 2007 een grote baby party georganiseerd, maar ook een aparte voor mijn
ex-verloofde (15-1-75), die met man, dochter en schoonzoon kwam.

Heel intiem omdat het voor haar en mij oorspronkelijk de bedoeling was een gezin te stichten, maar de belangrijkste gevoeligheid dreef ons uit elkaar.

Uiteindelijk werden zowel zij als ik ouders, beiden van een dochter!


AFSLUITING VAN WERKEN IN VASTE LOONDIENST - 2008

Op 1 april 2008 was het moment dat ik noodgedwongen afscheid nam van mijn laatste baan in loondienst. Die bij de Kamer van Koophandel Rotterdam.
Omdat ik min of meer gedwongen werd door de ziekte van mijn dochtertje Giulia met het accent op haar verzorging, was het afscheid verzet naar een moment, dat iedereen kon.


Gelukkig prijs ik mij, dat na een jaar, nog 130 mensen afscheid van mij kwamen nemen. Wat ik niet realiseerde hoe definitief dit was, maar de video welke gemaakt is door wijlen Joop Schilperoord, is ook een historisch plaatje van helaas veel mensen, die het tijdelijke voor het eeuwige hebben verruild.


Uitnodiging voor een afscheidsreceptie op 01-04-2008


40 jaar werken en 30 jaar Kamer van Koophandel in de Rotterdamse regio zitten erop en Jan kijkt met meer dan genoegen terug naar zijn  werkgevers, maar bovenal de ondernemers en de ondernemende Rotterdamse mentaliteit.


Hij vond het zeker de laatste 9 jaar als vertrouwenspersoon in de functie van bedrijfsadviseur een voorrecht het vertrouwen te mogen genieten van zovelen. Ik wil dan ook de Kamer, de ondernemers en onderneemsters, zeg maar Rotterdam bedanken voor het genoten krediet. Expliciet bedankt hij de honderden die aandacht gaven aan zijn vertrek, zowel fysiek als per brief, email, kaart, telefoon en/of sms.


Zijn afscheidsspeech, stond in het teken van “maak van een bedreiging een kans” met voorbeelden als Marlies Dekkers en Bram Ladage, 2 ondernemers waarvoor Jan een maximaal respect heeft, maar ook zijn huidige  persoonlijke levensopdracht met voorbeelden van zijn 95-jarige moeder en zijn chronisch zieke dochtertje.


KREDIET-CRISIS-CONCERT - 2009

Beste Ondernemers/Muziekliefhebbers,

graag vragen wij uw aandacht voor het volgende:


“KREDIET-CRISIS-CONCERTEN NEDERLAND”


Luisteren, proeven, netwerken en goede doelen! Naar een idee van:

Jan Krediet, ondernemersadviseur en Ton Kurtschreutter, klankadviseur.Klik hier voor de FLYER


en kijk hier voor de foto’s


À LA CARTE - ROTTERDAM EUROPOORT BUSINESSTAFELS - 2009

À la Carte verschijnt 4 keer

per jaar en is een uitgave van

“Rotterdam europoort Businesstafels”Oplage: 5.000


Eindredactie: Jan Fähmel


Teksten: Martin Marcus, Cees Vingerling, Antoine van Esch, Frits Swinkels, Rob Cloosterman,
Jan J. Krediet en Karen Auer


Vormgeving: Bureau Groen Gras

KLIK
op een foto voor een
UITVERGROTING