Welkom Praterij Schrijverij Zangerij Kunst / Theater Produkties Levensverhalen Contact
1962 1979 1980 1996 1998 1999 2002 2005 2006 2007 2008 2009 2011 2012 2014 2016

Levensverhalen uit 2002


JAN WORDT 50 “SPECIAL”

HALLO JAN,

Gedempte Zalmhaven - Welkom bij de club van de 50-ers!


Je ziet er nog geweldig uit hoor. Een beetje de jongere uitgave van Robert Redford, deze foto van de barbecue zal je bekend voorkomen: je zit erbij als de burgemeester zelf.

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en we hopen dat dit een beter jaar voor je gaat worden.

Heel veel liefs, Rob en Marian Vroesenek.


DE TONNIE AWARD

Door Tonnie Meinhardt

Gorinchem – We schrijven 1995. Inmiddels hebben Jan en ik al enkele jaren samen muziek gemaakt en zelfs een paar keer opgetreden. Jan had zijn hele leven al met veel plezier in diverse koren gezongen, maar toen wij elkaar leerden kennen, had hij nauwelijks ervaring als solist.


Daar kwam toen gauw verandering in en we organiseerden een paar keer een concert, o.a. in de Lutherse kerk in Gorinchem. Daar vierden Herman en ik ons 25-jarig huwelijk. Op 28 januari 1995 werd de hele avond door kinderen, familieleden en vrienden muziek gemaakt en Jan had daar uiteraard een behoorlijk aandeel in.


Bovenstaande profielschets doet al vermoeden, dat Jan voor deze gelegenheid iets zou bedenken. Dat klopt. Aan het eind van de avond overhandigde hij mij de Tonnie Award, die hij beloofde vaker te gaan uitreiken. Deze Award zou bestemd zijn voor mensen die niet professioneel, maar wel enthousiast muziek maken, naast baan en gezin. Ik bleek in dat profiel te passen. Een bijzondere onderscheiding en de kroon op een bijzondere dag.


Inmiddels zijn er nog drie Awards uitgereikt en wel aan zijn broer Jouke Krediet, Alexandra de Jongh en aan Noël Casteleyn. Wie zal de volgende krijgen? Dat staat nog in de sterren!


COLOFON

Uitgever: Comité Jan wordt vijftig

Oplage: 200

Redactie: Woorden communicatie

Lay-out : Woorden communicatie'Bekende, onbekende Rotterdammer' krijgt uniek concert

JAN J. KREDIET HALVE ÉÉUW JONG

Door Lianne Bouman


Rotterdam - Vandaag, 16 februari, vond in de Laurenskerk een uniek concert plaats. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Jan. J. Krediet had het speciaal voor het evenement gevormde comité 'Jan wordt vijftig' maandenlang gewerkt aan de samenstelling ervan. Na afloop van het concert bedankte de jarige de deelnemers aan het concert, het publiek en het comité. De ogen van de halve eeuw jonge Jan Krediet bleven daarbij niet droog. De tranen kwamen al eerder tevoorschijn, toen Krediet de Tonnie-award in ontvangst mocht nemen. Na het concert werd de verjaardag van Jan J. Krediet in besloten kring voortgezet.


Na afloop van het concert gaf Krediet een korte, maar spontane reactie: `Het was van fantastisch. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Wat een inzet en dat allemaal voor mij'


Wie is Jan J. Krediet? Krediet is een ras Rotterdammer, wiens veelzijdigheid geen grenzen kent. Zakelijk Rotterdam kent hem als bedrijfsadviseur van de KvK Rotterdam. En voordat hij deze functie bekleedde, verscheen menig startende ondernemer bij hem aan de startersbalie. De ondernemers die hem niet van de KvK kennen, hebben hem ontmoet op recepties en bijeenkomsten of kennen hem van lezingen. Krediet als ondernemer! Door zijn VIP-omlijstingen geniet hij eveneens bekendheid. Op muzikaal gebied treedt de roem over de gemeentegrenzen heen. De Rotterdammer op straat kent hem als de roodharige man die met zijn bakfietsachtige vervoermiddel door de stad racet. Krediet voelt zich bovendien nauw betrokken bij zijn stad, zowel wat betreft de economische- als de culturele en maatschappelijke aspecten. Hij deed en doet veel achtergrondwerk, zoals voor de Rotterdam Marathon als voor de Pauluskerk.


Krediet zou als `bekende, onbekende Rotterdammer' betiteld kunnen worden. Zijn netwerk is gigantisch en beperkt zich niet alleen tot Rotterdam. Krediet zelf is ook in menig netwerk opgenomen. Of het nu ondernemers, de muziekwereld, Rotterdamse organisaties, familie of vrienden zijn, op Jan wordt vaak een beroep gedaan. En nooit tevergeefs!

JAN’s ALFABET

Adri

Boogaardt

Cinema

Dames en heren

Evenement

Familie

Gedempte Zalmhaven

Herman

Individu

JeIIe

Kluwer

Lianne

Midon

Notenbalk

Ondernemen

Potent

Qualiteit

Rotterdam

Scheepvaartkwartier

Tolkien

Uitjes

Viriel

Werk

Xtraatjes

IJver

Zwaanzicht